Foto: Ulf ”Bitte” Appelqvist och Albin Appelqvist

17. Lines and Beats

Lines & Beats bygger på artisten Ida “Adée” Olssons framgångsrika koncept Future Songwriting. Här jobbar hon tillsammans med Albin “Eternal Wonder” Appelqvist och Ulf “Bitte” Appelqvist.

På en timme går vi från första idé till inspelning. Workshopen har tre delar och inleds med en presentation och en kort genomgång av inspelningsprogrammet vi använder. Gemensamt skapar vi ett beat/musikstycke bestående av programmerade trummor och ackordinstrument. I den andra delen läggs fokus på textskrivande där deltagarna enskilt eller i grupp skriver text till musiken som precis skapats. Avslutningsvis så spelar de in text och sångmelodier (rap, läsning, etc.) och det hela sätts ihop till en färdig låt. Jo, detta är möjligt! Hittills har vi träffat ca. 5 000 elever och det funkar varje gång.

Produktionen är anpassad för respektive stadie. Självklart görs även anpassningar till respektive årskull. Lines & Beats M åk 4-6 (mellanstadiet) alt Lines & Beats H åk 7-9 (Högstadiet). Lines & Beats funkar även väldigt bra för äldre elever (gy).

Medverkande: Ulf och Albin Appelqvist & Ida Olsson

musikiblekinge.se

Se ett smakprov ur föreställningen

FAKTA

Målgrupp: 10-19 år
Max publik: 30 eller i samråd med Bitte
Speltid: 40 min
Spelyta: 4 x 2 m
Lokal: Klassrum eller liknande
El: 230 V
Mörkläggning: Nej
Bygg-/rivtid: 90/30
Bärhjälp: Nej
Antal medv: 3