Foto: Maria Lindegren

12. Musikalisk Mersmak

Med ett dragspel, en viola och en flöjt (och kanske några små bonusinstrument) på ryggen kommer vi till ett klassrum eller en musiksal för att hjälpa unga att få upp ögonen för musikinstrument och för att spela musik. Tre yrkesmusiker med stor musikalisk bredd vill dra sitt strå till stacken för att vända den negativa trenden gällande ungas intresse för att spela ett instrument.

Vi satsar på att komma nära, både rent fysiskt (så att instrumenten blir verkliga) och genom musikval och tilltal som ungdomarna känner igen och är trygga med. Vi utmanar också genom att bjuda på andra tongångar än de vanliga och att låta dem delta i valen av tempo, nyans och musikaliskt uttryck. Vi jobbar, på ett lustfyllt sätt, igenom begrepp som: ackord, melodi, bas, rytm, klang och dynamik.

En presentation av våra respektive instrument och hur de används ger kunskap om de olika instrumentgrupperna stråkinstrument, blåsinstrument och klaverinstrument. När vi lämnar eleverna har de fått nya kunskaper kring musik och förhoppningsvis blivit inspirerade till att själva musicera!

Medverkande:

Maria Lindegren, Pär Lindqvist och Oskar Appelqvist

Se ett smakprov ur föreställningen

FAKTA

Målgrupp: 9-12 år
Maxpublik: 60
Speltid: 40 min
Spelyta: 3 x 4 m
Lokal: Fri golvyta
El: 230 V
Mörkläggning: Nej
Bygg/riv: 30/15
Bärhjälp: Nej
Antal medv: 3