Foto: Robin De Blanche

7. Britta, Bettan och Polkagrismorfarn

”Är det långt kvar till sommaren mamma?, undrade Olivia när de satt vid köksbordet och åt kvällsmat. Ja, det är ett bra tag till, svarade mamma. Men våren går snabbt och rätt som det är har det blivit sommar utan att vi riktigt har hunnit märka det. Jag vill att det ska ha blivit sommar när jag vaknar i morgon bittida, sa Olivia. Jag orkar inte vänta längre.”

Hör om Olivias sommar hos sin mormor och morfar, eller Polkagrismorfarn, som Olivia kallar honom. Varför kallar hon honom så? Polkagrismorfarn kan allt från att baka pinnbröd till rädda Olivia när hon är i nöd och finns alltid där med sin öppna famn. Ja, han är bara helt fenomenal!

Med mycket musik och sång berättar Britta och Bettan om Olivia och Polkagrismorfarns små spännande äventyr. Det blir sånger med sväng, sånger att röra sig till, sånger att sjunga med i och sånger om den varma känslan av att ha en riktig vän.

Britta Lindgren, som har skrivit tre härliga böcker om Polkagrismorfarn och barnbarnet Oliva, är en välkänd profil på Blekinges fars- och revyscen. Anette Wall Castell arbetar sedan 25 år tillbaka med sång och musik för såväl vuxna som barn och tidigare turnerat med flera musikföreställningar för barn i olika åldrar – Kom an katten, det svänger ju, Sångspektakel, Dansa min docka, Jakten på Sjörövar-Fabbes skatt, Bus på gång med bas och sång.

Se ett smakprov ur föreställningen

FAKTA

Målgrupp: 4-9 år
Maxpublik: 50
Speltid: 35 min
Spelyta: 3 x 2 m
Lokal: Fri golvyta
El: 230 V
Mörkläggning: Om möjligt
Bygg/riv: 45/30
Bärhjälp: Nej
Antal medv: 2