Outro

2020 var ett år fyllt av utmaningar då vi i mars månad började begränsa vår ordinarie verksamhet på grund av rådande pandemi. Dock har Musik i Blekinge hela tiden strävat efter att ställa om istället för att ställa in. Härmed startades vår Youtube-kanal, Scenkanalen Blekinge, som under året presenterat inte mindre än 130 programpunkter i form av konserter, workshops och föreläsningar – både livestreaming och förinspelat material – och genererat sammanlagt 110 000 visningar!

Bland inslagen har vi haft ”Önskestunden” som är en riktad konsert till äldreboenden där önskelåtar skickats in som olika artister sedan tolkat. Marinens Musikkår har framfört lunchkonserter på fredagar. Vi har även genomfört ungdomstävlingen Imagine med 11 deltagande bidrag, Blekingedagen x 3, Karlshamns Kulturnatt och Karlskronas Lucia.

Det är min förhoppning att ni uppskattar årets utbudskatalog med sitt varierande innehåll och att vi tillsammans, med kulturen som redskap, fortsätter vårt arbete för barn och ungas bästa i vårt fantastiska Blekinge.

Slutligen: Håll i, håll ut, håll avstånd och var rädda om varandra.

Morgan Carlsson

Länsmusikchef