Foto: Bitte Appelqvist

16. Det Nya Musikskapandet 10.0

Digitalt musikskapande, inspelningsprogram, syntar, trummaskiner, appar, Ipads, telefoner, datorer – allt används numera i musikproduktioner och tillgängligheten ökar för i princip alla. Vi förnyar och anpassar oss till de förändringar som musikskapandet genomgår. Under föreställningen använder vi oss av livekameror så att eleverna kan komma riktigt nära via tv-skärmar. Produktionen uppfyller flera viktiga delar som ingår i läroplanen (digitalt- och eget skapande) och har även visat sig inspirera nya grupper till att skapa musik.

Årets nyhet: Vi erbjuder att efter vi besökt er skola, att komma tillbaka och jobba med elever som vill fördjupa sig. Vi träffar då specialintresserade elever i små grupper och ibland i enskilda workshops för att hjälpa de unga musikanterna att komma vidare i sitt musikskapande.

Vi anpassar våra föreställningar till önskad målgrupp. Produktionen passar också bra som ett inslag vid fortbildningsdagar för lärare. Vårt mål är att lära, inspirera och locka till eget skapande samt att vara ett stöd i musikunder visningen.

Medverkande:

Bitte Appelqvist och Albin ”Eternal Wonder” Appelqvist.

Se ett smakprov ur föreställningen

FAKTA

Målgrupp: 10-16 år
Maxpublik: 60 eller i samråd med Bitte
Speltid: 40 min
Spelyta: 4 x 2 m
Lokal: Klassrum eller liknande
El: 230 V
Mörkläggning: Nej
Bygg/riv: 90/30
Bärhjälp: Nej
Antal medv: 2