Foto: Isabelle Bringert

18. Live på schemat

Att sitta ner och lyssna till eller bara dansa till livemusik är något som vi kanske underskattar. Här möter ni fyra musiker som visar hur akustiska trummor och digitala rytmer kan vävas ihop till spännande rytmer och låtar. Eller akustiska gitarrer blandas med syntar och digitala ljud. Hur kan en DJ jobba ihop med slagverk, elgitarrer och basar? Artisterna tar er med på en skön gungande soul-, hiphop- och popdoftande musikupplevelse. Mellansnacket handlar om hur musik uppstår. Kan man göra låtar av allt man upplever? Vi pratar också om hur livemusikupplevelser är ett samarbete mellan publik och musiker. Mod, kreativitet, respekt och glädje är viktiga ingredienser i föreställningen.

Årets nyhet: Vi erbjuder att efter vi besökt er skola, att komma tillbaka och jobba med elever som vill fördjupa sig och komma vidare i sitt musikskapande.

Live på schemat följer som en röd tråd upp våra produktioner Det Nya Musikskapandet och Lines & Beats, men är också en fristående produktion. Produktionen passar också bra som ett inslag i en fortbildningsdag för lärare.

Medverkande:

Artisten Ida ”Adee” Olsson, slagverkaren Kristofer Johansson, gitarr-/bas-/keyspelaren Ulf ”Bitte” Appelqvist och DJ:n Albin ”Eternal Wonder” Appelqvist

Se ett smakprov ur föreställningen

FAKTA

Målgrupp: 10-19 år
Maxpublik: 100+ eller i samråd med Bitte
Speltid: 40 min
Spelyta: 4 x 2 m
Lokal: Klassrum eller liknande
El: 230 V
Mörkläggning: Nej
Bygg/riv: 90/30
Bärhjälp: Nej
Antal medv: 4