Foto: Carina Ristholm

20. Fjärilar i magen

Känslor är kanske det mest fundamentala i upplevelsen av att vara. Men vad är känslor? Hur uppstår de i hjärnan och hur kan vi bli bättre på att hantera dem? I utbildningsföreställningen Fjärilar i magen reder Cortex Edutainment ut begreppen från ett neuropsykologiskt perspektiv. Kunskap om känslor förmedlas med fängslande berättelser inramat med sång och spel och interaktiva övningar mot en backdrop med rörlig grafik. Cortex Edutainment står för ett unikt koncept där berättade, agerande och föreläsning vävs samman till en helhet med levande musik och grafisk presentation. Syftet är ett annorlunda sätt att förmedla kunskap om hjärnans funktioner till högstadie och gymnasieelever. Mattias Ristholm och Susanne Lind började samarbeta 2017 med föreställningen ”Ett ögonblick i sänder” i regi av Musikteater Unna. De turnerar även som folkmusikduo.

Susanne Lind är en violinist, sångerska och pedagog som i 30 år har producerat och turnerat med barnföreställningar i skolor och förskolor. Hon har även konserter med flera band och som solist. Hon arbetar som folkmusikpedagog och har i många år varit instruktör på Etno. Hon har även en kandidatexamen i kognitiv neuropsykologi – positiv psykologi. Hon läser just nu psykologprogrammet i Stockholm.

Mattias Ristholm är sångare, kompositör och multiinstrumentalist. Innan han började frilansa som musiker var han föreläsare och projektledare i stiftelsen Friends i sju år och utvecklade Friends vuxenutbildningar och idrottsprojekt. Han turnerar med flera band och är verksam som körledare och sångpedagog. Han har en kandidatexamen i kognitiv neuropsykologi – medvetandestudier.

Se ett smakprov ur föreställningen

FAKTA

Målgrupp: 13-19 år
Maxpublik: 75-100
Speltid: 40 min
Spelyta: 3 x 4 m
Lokal: Fri golvyta
El: 230 V
Mörkläggning: Nej
Bygg/riv: 60/30
Bärhjälp: Nej
Antal medv: 2