Foto: Pablo Suzarte​

21. Musik är livet och livet är musik

Om musik skulle handla om målet så skulle det bara vara slutackordet som hördes. Här belyser vi både inre och yttre resor, och målet är inte så viktigt. Dennis och Matilda från bandet Dennis Hollström & The Ponies spelar upp utvalda låtar i avskalad tappning. Mellan låtarna berättas historier om möten med de människor och livsöden som låtarna baseras på. Möten på andra sidan Atlanten men även med familj och vänner här hemma. Och inte att förglömma, möten med oss själva.

Genom låtarna får vi träffa en familjemedlem som flydde över havet från sitt hemland för att komma till Sverige; en berättelse om kärlek och mod. Vi möter den kvinnliga kraften som finns inuti oss alla, och vi får lära känna några av hennes många sidor. Vi möter också Bill, en 87-årig man från Portland som har ägnat sitt liv åt att spela piano i barer, och som höll på att bli guvernör men hamnade i fängelse. Vi funderar också över hur det gick till när den amerikanska drömmen byttes ut mot en liten stuga i skogen hemma i Blekinge.

Det blir en musikalisk världsresa som knyts ihop till en historia om att våga gå sin egen väg, även om det aldrig riktigt blir som man har tänkt… Eller kanske just därför?

Se ett smakprov ur föreställningen

FAKTA

Målgrupp: 13-16 år
Max publik: 70
Speltid: 40 min
Spelyta: 3 x 4 m
Lokal: Fri golvyta
El: 230 V
Mörkläggning: Nej
Bygg-/rivtid: 60/30
Bärhjälp: Nej
Antal medv: 2