Foto: Isabelle Bringert, Ulf ”Bitte” Appelqvist och Albin Appelqvist

20. Live på schemat

Att få sätta sig ner och lyssna till eller bara dansa till livemusik är något som vi kanske underskattar ibland. Vår nya produktion följer som en röd tråd upp Det Nya Musikskapandet elektroniska beats och ljud tillsammans med skaparglädjen och originaliteten i Lines & Beats.

Här får ni möta fyra olika musiker som visar hur akustiska trummor och digitala rytmer kan vävas ihop till spännande rytmer och låtar. Akustiska gitarrer vävs ihop med syntar och digitala ljud. Hur kan en dj jobba ihop med slagverk och elgitarrer, basar mm. Kort och gott en produktion som tar avstamp i livemusik, men gör det på det sätt som mycket av den musik unga lyssnar på idag framförs. Man använder allt. Gammal och ny teknik möts.

Artisten Ida ”Adee” Olsson, slagverkaren Kristofer Johansson, gitarr-/bas-/keyspelaren Ulf ”Bitte” Appelquist och dj:n Albin ”Eternal Wonder” Appelqvist tar er med på denna resa i skön gungande soul-, hip hop-, och popdoftande musikupplevelse. Mellansnacket kommer att handla mycket om mod.

Se ett smakprov ur föreställningen

FAKTA

Målgrupp: 10-19 år
Max publik: 100+ eller i samråd med Bitte
Speltid: 40 min
Spelyta: 4 x 2 m
Lokal: Klassrum eller liknande
El: 230 V
Mörkläggning: Nej
Bygg-/rivtid: 90/30
Bärhjälp: Nej
Antal medv: 4