Foto: Dan Knagg

1B. Rösträtt – sång på förskolan:
Min röst med Ida Knagg

Med min röst kan jag skapa en helt egen värld… Där får min röst får komma ut precis hur den vill. Och jag kan drömma mig bort… Vad kan vi skapa med våra röster? Hur känns det inuti dig? Inom dig finns en hel värld som är bara din. Ingen röst som är precis som din. Och ingen är precis som du. Följ med in i en värld med lite lägre tempo och delta med röst, rörelse och fantasi. Dröm dig bort en stund, lyssna och känn efter hur det känns inuti.

Med hjälp av loop-pedal skapar Ida Knagg spännande musikaliska atmosfärer och fokuserar på vår yttre omvärld och vårt inre liv.

Tredelat upplägg gäller alla Rösträtts-program:

  1. Uppsjungning/uppvärmning av rösten, stämbanden och kroppen
  2. Delaktighet i sång och rörelse
  3. Lyssna: sångcoachen sjunger för barnen

Tips! Ladda ner gratisappen MusikA och öva på röstuppvärmningar som finns under knappen STARTA före besöket.

Konceptet Rösträtt – Sång på förskolan

”Rösträtt – Sång på förskolan” är ett nationellt samarbetsprojekt för att alla förskolebarn i landet ska ha rätt att få sjunga på sina villkor. Projektsamordnare för det nationella projektet är UNGA Musik i Syd.

Genom detta projekt ges förskolorna möjlighet att investera i kunskap, idéer och material som kan inspirera till att sjunga mera i den dagliga förskoleverksamheten utifrån barnens egna tonarter och stämband. Välj mellan Sofias Sångeria, Emelie & Visselgnissel eller Min röst med Ida Knagg, som alla har stor kännedom om barns röster och erbjuder fördjupning i olika genrer. Läs mer om projektet här.

Musik i Syd  |  unga.musikisyd.se  |  Pedagogiskt material

Se ett smakprov ur föreställningen

FAKTA

Målgrupp: 3-5 år
Max publik: 30
Speltid: 30 min
Spelyta: 3 x 2 m
Lokal: Fri golvyta
El: 230 V
Mörkläggning: Gärna, om möjligt
Bygg/riv: 30/30
Bärhjälp: Nej
Antal medv: 1